DDS.NL Basispakket ADSL Producten Login Helpdesk
Helpdesk Contact Instellingen Aanmelden

 

Informatie over Glasvezel.

Inroductie Glasvezel via DDS
DDS introduceert Glasvezel internet & bellen in regio Gouda e.o. Via glasvezel bieden we snelle, onbeperkte internet toegang en voordelig bellen.

Waarom alleen regio Gouda?
DDS Begint met leveren van glasvezel diensten in de regio gouda. Dit wordt mogelijk gemaakt door onze samenwerking met de lokale glasvezel-infra beheerder. We hopen later dit jaar ook landelijk glas te kunnen gaan leveren.

Wat is de levertijd?
De gemiddelde levertijd is ongeveer 10 werkdagen.

Er hangt nog geen glasvezelmodem in mijn meterkast?
Na de aanvraag komt er zo spoedig mogelijk een monteur langs om het modem te plaatsen als dit nog niet is gedaan.

Kan ik ook bellen met DDS Glasvezel?
Ja, bij het glasvezel abonnement zit ook een telefonie dienst. Kijk hiernaast onder telefonie voor alle informatie over o.a. nummerbehoud.

Is de snelheid afhankelijk van andere gebruikers in mijn wijk?
Nee, bij glasvezel verbindingen is er geen enkele 'bottleneck'. Je bent altijd online zodra je je computer aanzet. En in tegenstelling tot internet via de coax kabel hoef je de bandbreedte niet te delen met andere gebruikers uit je buurt.

Kan ik meerdere computers, oftewel een (thuis) netwerk, aansluiten op DDS ADSL?
Ja, dit is mogelijk indien je een router aansluit op de ethernet poort van het glasvezelmodem, zie ook aansluiting en installatie

Moet ik een firewall hebben? Hoe veilig is mijn verbinding?
Het glasvezelmodem heeft geen ingebouwde firewall. Het apparaat dat je op het modem aansluit krijgt dus een direct (extern) IP adres. We raden het dus af om je computer direct op het glasvezelmodem aan te sluiten. Ook voor de veiligheid is het beter om hier een router tussen te zetten, ook al heb je maar een enkele PC. Zie ook de helpdesk pagina's over veiligheid en privacy voor meer informatie.

Mag ik ook eigen servers draaien op mijn Glasvezel aansluiting ?
Natuurlijk mag dit. Je kunt dus bijvoorbeeld je eigen webserver draaien achter de verbinding. Met Glasvezel van DDS krijg je echter geen vast ip adres. Dit kan je echter oplossen door bijv een dienst als DynDNS te gebruiken.

Als je zelf eigen servers gaat draaien ben je overigens ook zelf verantwoordelijk voor de beveiliging en het onderhoud van deze servers! Dit gaat ook op voor eigen wifi netwerken die je opzet.

Blokkeert of filtert DDS bepaalde poorten?
Nee, wij blokkeren of filteren geen netwerk verkeer. Je kunt dus zonder problemen eigen services draaien op alle beschikbare poorten.

 

Alle prijzen inclusief 21% btw, algemene voorwaarden, contact, rechten DDS©