DDS.NL Basispakket ADSL Producten Login Helpdesk
Helpdesk Contact Instellingen Aanmelden

 

Instant Webapps

 

'Instant Webapps' zijn door DDS uitgekozen populaire web applicaties die je vanuit je eigen accountbeheer pagina makkelijk kunt installeren binnen je DDS hosting pakket. Hierbij is geen uitgebreide kennis van de PHP programmeertaal nodig. Wij regelen dus de volledige upload, installatie en basis configuratie voor je.

Installatie
Een voorwaarde voor het gebruik van de instant webapps is dat je PHP/MySQL besteld hebt.

Zodra je dit hebt gedaan zal er in accountbeheer onder PHP/MySQL een optie 'Instant Webapps' bijkomen. Hier kun je dan verder gaan met de installatie.

Voorbeeld filmpje Wordpress installatie via Instant Webapps.

In eerste instantie wordt de applicatie geinstalleerd onder je DDS Basispakket URL in deze vorm:

http://www.jegebruikersnaam.dds.nl/naam_gekozen_submap/

Na het voltooien van de installatie kun je later via domeinbeheer ook instellen dat je eigen domeinnaam (of een subdomein) direct aan deze installatie map gekoppeld wordt. (zie uitleg hieronder)

Overzicht van beschikbare applicaties

 
WordPress
Maak je eigen blog met Wordpress!
Wordpress is een van de meest gebruikte persoonlijke publicatie - oftewel 'weblog' - programma's. Met Wordpress kun je eenvoudig je eigen (of gezamelijke) weblog aanmaken en bijhouden. Ook is wordpress te gebruiken als simpel CMS systeem.

Door middel van kant en klare thema's of eigen 'templates' is de opmaak van de pagina's aan te passen aan je eigen smaak. Het uploaden en plaatsen van foto's of andere media is met de ingebouwde 'media bibliotheek' ook zeer simpel. Wordpress heeft tevens een uitgebreid commentaar en moderatie systeem, waarmee bezoekers kunnen reageren op jouw geplaatste 'posts'. Ook zijn er talloze plugins beschikbaar die allerlei extra functies aan je weblog kunnen toevoegen.

   
 
Joomla  
Joomla! Is een krachtig en veelgebruikt 'Content Management Systeem' (CMS) dat het mogelijk maakt om - zonder veel technische kennis - documenten en gegevens op je website te publiceren.

Door de vele mogelijkheden, waaronder het eenvoudige gebruik en de vele uitbreidingen, behoort Joomla! tot een van de meest populaire CMS pakketten.

   
 
MediaWiki 
MediaWiki is de online wiki-systeem software waar de bekende Wikipedia encyclopedie mee gemaakt is. Een 'wiki' is een website waarop bezoekers zelf op een eenvoudige manier informatie kunnen toevoegen of aanpassen.

MediaWiki wordt vooral gebruikt voor het (gezamenlijk) maken, ontsluiten en up-to-date houden van verschillende typen documentatie.

   
 
phpBB 
phpBB is een forum (Bulletin Board) software pakket, waarmee je je eigen "community" kunt starten.

Gebruikers hoeven niet tegelijkertijd online te zijn om met elkaar te communiceren. Men laat gewoon een bericht achter waarop een andere gebruiker weer kan reageren. Dit is zeer handig om afspraken te maken, discussies te starten of gewoon te kletsen. phpBB biedt hier een zeer toegankelijk en eenvoudig systeem voor aan.

   

Applicatie koppelen aan je domeinnaam
Als de installatie voltooid is -en je getest hebt of je applicatie het doet- kun je hem koppelen aan je eigen domeinnaam. Dit doe je als volgt.

Klik op de domeinnaam die moet verwijzen naar je aplicatie, en klik vervolgens op "Homepage bij DDS instellen". Op de vervolgpagina kies je het account (of subaccount) waarop je de applicatie hebt geinstalleerd, en geef hier de mapnaam op waar de applicatie staat. (bijvoorbeeld /wordpress/). Klik vervolgens op opslaan.

Wacht hierna ongeveer tien minuutjes en herstart je browser. Je webapplicatie is vervolgens ook bereikbaar via je eigen domein.

Let op, je moet voor sommige applicaties ook nog in het 'admin' gedeelte je domein adres als 'basis-url' instellen. Bijvoorbeeld voor wordpress: (in wp-admin 'dashboard') -> instellingen -> WordPress-adres (URL) en Blogadres (URL) aanpassen.


Afbeelding: wordpress url aanpassen.

Hoe 'SEO Friendly' URL's in te stellen:

Zie deze pagina over het alternatief voor mod_rewrite Onderaan die pagina staan regels voor joomla en wordpress.

Opmerkingen of Suggesties?

We zijn zeer ge´nteresseerd in je feedback, bevindingen en suggesties over dit nieuwe product. Mocht je tegen problemen of fouten aanlopen horen we dit natuurlijk ook graag. Heb je zelf een idee voor het toevoegen van een bepaalde (op php/mysql gebaseerde) 'instant webapp'? Laat het ons vooral weten! E-mail: helpdesk@dds.nl

 

Alle prijzen inclusief 21% btw, algemene voorwaarden, contact, rechten DDS©