DDS.NL Basispakket ADSL Producten Login Helpdesk
Helpdesk Contact Instellingen Aanmelden

 

E-Mail Encryptie

Waarom encryptie?
Niemand wil dat zijn persoonlijke bestanden of e-mail correspondentie in verkeerde handen valt. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei methodes waarmee informatie op het Internet beveiligd kan worden.

E-mail is bijvoorbeeld relatief makkelijk te onderscheppen door derden en wordt in principe onversleuteld, in leesbare tekst over het internet verstuurd. Hier is op zich niet veel aan te doen, behalve dan er voor te zorgen dat je e-mail alleen te lezen valt door degene aan wie het gericht is. Dit kun je bereiken met encryptie programma's als PGP (Pretty Good Privacy) en GnuPG

Encryptie is het versleutelen van informatie met als doel deze te beschermen tegen ongewenste inzage door derden. Dit wordt meestal gedaan door de informatie met wiskundige algoritmes zo te bewerken, dat de data alleen nog ontcijferd kan worden met een (geheime) sleutel. De meeste encryptie programma's werken met een sleutel paar (keys). Een publieke sleutel die je aan iedereen kan doorgeven, en een prive sleutel die je geheim houd.

Denk je nu bij jezelf; 'ik heb niets te verbergen dus waarom zou ik mijn e-mail versleutelen'? Lees dan eens het artikel van Phil Zimmermann, 'Waarom heb je PGP nodig'.

DDS Webmail - PGP encryptie
De webmail van DDS biedt volledige PGP ondersteuning voor het lezen en versturen van door PGP (GnuPG) versleutelde berichten voor veilige communicatie. Om PGP ondersteuning in de webmail te activeren, klik in de webmail op opties > PGP Opties.

De Gnu Privacy Guard
Vanwege licentie en patent problemen op bepaalde algoritmes in PGP is de Gnu Privacy Guard ontwikkeld. De software van GnuPG geeft iedereen de mogelijkheid om e-mail en bestanden te versleutelen. Dit programma mag je zowel prive als voor zakelijke doeleinden gebruiken.

De software van GnuPG werkt op alle platforms, (window,mac-os,linux) en heeft 'plugins' voor de meeste e-mail programma's zoals bijvoorbeeld mozilla thunderbird en outlook. Natuurlijk kun je met deze software niet alleen e-mail beveiligen, maar ook bestanden op je harde schijf. Gnu Privacy Guard is te downloaden vanaf www.GnuPG.org.

Downloads en Links:


Digitale handtekening.
Encryptie software kun je tevens gebruiken voor het zetten van een 'digitale handtekening'. Deze handtekening bewijst dat jij de echte verzender van een bericht bent, door dat de ontvanger de inhoud en handtekening van het bericht kan 'matchen' met jouw publieke sleutel. Deze methode van ondertekenen kun je ook gebruiken om te controleren of er bijvoorbeeld niet met de inhoud van een e-mail bericht of bestand is 'geknoeid' onderweg van de verstuurder naar de ontvanger. .

 

Alle prijzen inclusief 21% btw, algemene voorwaarden, contact, rechten DDS©