DDS.NL Basispakket ADSL Producten Login Helpdesk
Helpdesk Contact Instellingen Aanmelden

 

Algemene vragen

Wat is nu precies een domeinnaam?
De oorsprong van de domeinnaam heeft te maken met een uniek nummer dat elke computer op internet heeft. Dat nummer heet IP-adres (Internet Protocol).

Elke machine op het internet heeft een IP-adres. IP-adressen worden genoteerd als vier door punten gescheiden getallen (bijv. 213.204.228.8 ) en zijn hierdoor lastiger te onthouden dan namen. Daarom is het zinvol om ieder IP-adres met een symbolische naam te associŽren. De domeinnaam. ( voor het voorbeeld IP-adres is dit dan www.dds.nl )

Je kunt een domeinnaam dus het beste zien als een hanteerbare weergave van een IP-adres. De weergave maakt het communiceren en het uitwisselen van informatie op het internet eenvoudig. Het formaat van een domeinnaam is voorvoegsel.domeinnaam.tld Het 'voorvoegsel' kan bijv. www. zijn, en een tld staat voor top level domain (.nl .com .net .org etc)

En wat kan ik ermee?
DDS biedt de mogelijkheid om een domeinnaam te registreren. Zodra je je eigen domeinnaam hebt, kun je hier bijvoorbeeld je e-mail adres of homepage aan koppelen.

Met een eigen domeinnaam ben je dus bereikbaar per e-mail op alles@jouwdomeinnaam.nl en kunnen mensen je eigen website bereiken op http://www.jouwdomeinnaam.nl (ook zonder www. ervoor) Hoe dit precies in zijn werk gaat lees je verderop in deze handleiding

Is mijn naam nog vrij?
Je kunt in de eerste stap van het online aanvraag formulier checken of de domeinnaam die je wilt hebben nog vrij is. De domeinnaam die ik wil hebben is al bezet, maar er word niets mee gedaan..

Via de 'whois' database op de site van SIDN kun je achter de contactinformatie komen van de persoon of instantie die het betreffende .nl domein geregistreerd heeft. Voor .com .net en .org domeinen kun je hier kijken

Waaraan dient een domeinnaam te voldoen ?
Van toepassing zijn de internet standaarden (rfc's): In een domeinnaam mogen alleen letters, cijfers en het minteken voorkomen, met de volgende beperkingen:
  • een minteken mag alleen tussen twee letters of cijfers instaan
  • er dient ten minste een letter in de naam te staan
  • een domeinnaam dient minstens 2 tekens lang te zijn. 3 tekens word minimaal aangeraden om verwarringen met top level domains te voorkomen
  • Het maximum aantal tekens in een domeinnaam is 63

Wat kost een domeinnaam bij DDS ?
Voor actuele prijzen: kijk hier

Ik heb een bedrijf, kan ik mijn domein laten hosten door DDS ?
Ja dit kan. DDS maakt in principe geen verschil tussen particuleren en bedrijven. Zie ook deze helpdesk pagina

Hoeveel e-mail adressen krijg ik bij een domein ??
Anders dan bij de meeste providers is het hosting model van DDS gebaseerd op losstaande diensten die onafhankelijk van elkaar kunnen worden afgenomen. (in plaats van non-flexibele hosting pakketten)

Stel je wilt een eigen domein hebben met 5 volwaardige e-mail adressen bij DDS, dan zou je het volgende kunnen doen:

Je hebt al een DDS basispakket. Je bestelt er dan nog bij: 4 Extra Mailaccounts en 1 eigen domein. vervolgens 'koppel' je onder domeinbeheer de 4 mailaccounts aan eigen gekozen email adressen (aliassen) @jouwdomein.nl De mailaccounts zijn dan zowel bereikbaar onder jouw eigen domein, als onder loginnaam@dds.nl.

Je kunt je domein dus zo configureren dat je een onbeperkt aantal e-mail aliassen hebt.

Je kunt namelijk e-mail 'pointers' aanmaken waarmee e-mail kan worden doorgestuurd voor ieder @jouwdomein.nl adres, naar ieder willekeurig ander adres. en dus ook naar adressen bij andere providers. DDS rekent geen extra kosten voor koppeling aan websites en e-mail postbussen bij andere providers.

Voor het aanvragen van extra e-mail adressen bij DDS zijn extra mailaccounts ideaal.

 

Alle prijzen inclusief 21% btw, algemene voorwaarden, contact, rechten DDS©