DDS.NL Basispakket ADSL Producten Login Helpdesk
Helpdesk Contact Instellingen Aanmelden

 

Instellen secure e-mail

Standaard wordt e-mail in 'plain-text' over het internet verstuurd en is de communicatie tussen jouw computer en de (pop/imap/smtp) e-mailservers niet versleuteld. Wil je toch veilig kunnen e-mailen vanuit niet vertrouwde netwerken (open wifi, laptop op reis, etc), ben je meestal aangewezen op de secure webmail dienst van je provider om echt veilg te kunnen e-mailen. .

Bij DDS kun je echter door middel van POP3S, IMAPS en secure SMTP in het vervolg al je e-mail verkeer via een beveiligde verbinding laten lopen.

Beveiligde POP, IMAP en SMTP in het kort:

Inkomenden mail:
Secure POP3 server: pop.dds.nl, gebruik SSL op poort 995
Secure IMAP server: imap.dds.nl, gebruik SSL op poort 993

Uitgaande mail:
Secure SMTP: smtp.dds.nl, poort 25 of 26, stel TLS in als beveiliging, en gebruik smtp-authenticatie

Hieronder een beschrijving hoe je dit in kunt stellen in de meest gebruikte mail clients:

Outlook:
Extra > Email accounts > Bestaande email accounts weergeven of wijzigen > In het venster klikken op 'meer instellingen' (rechts onder) Ga naar tabblad geavanceerd, en vink voor de inkomende server aan: 'Voor deze server is een met ssl beveiligde verbinding vereist'. Als je gebruikt maakt van IMAP, komt er bij het poortnummer 993 te staan, maak je gebruik van POP3 veranderd het poortnummer in 995. Klik ok en voltooien. Het smtp SSL vinkje hoef je niet aan te zetten, outlook zal al standaard de TLS modus pakken voor versleuteling van SMTP verkeer.

Let er wel op dat sommige firewall software (norton, kerio e.d.) toestemming zal vragen voor het opzetten van de verbinding met deze nieuwe poort. Werkt het niet, kan je het vinkje gewoon weer weghalen en mail je weer 'normaal' op poort 110/443.


Afbeelding: Outlook, voor IMAP gebruik ssl instellen.

Thunderbird:
Kies Tools > Account settings, selecteer server settings in het linker menu, en vink bij 'Use secure connection' SSL aan.


Afbeelding: Thunderbird, voor IMAP gebruik ssl instellen.

Kies daarna in het linker menu 'Outgoing smtp server' > selecteer je standaard smtp server en klik 'edit'. in het volgende venster zet je een vinkje bij TLS onder 'Use secure connection'


Afbeelding: Thunderbird, voor SMTP, TLS beveiliging instellen.

 

Alle prijzen inclusief 21% btw, algemene voorwaarden, contact, rechten DDS©